• "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring

"Meet-in-the-middle" HDD boring

10 februari 2016

In opdracht van NUON Warmte heeft A.Hak Drillcon B.V. de eerste en tweede pilotboring uitgevoerd onder ‘t IJ kanaal/Noordzeekanaal, ten behoeve van de aanleg van warmteleidingen in Amsterdam Noord.

De boorlijn ligt parallel aan de Coentunnel en passeert hiermee diverse groutankers die de tunnel op zijn plek houden. Ter bescherming om de boorspoelingsdrukken zo laag mogelijk te houden, is gekozen voor het continue monitoren van de boorspoelingsdrukken en grondwaterspanning op de groutankers. Er is daarom bij deze boring gekozen voor de Meet-in-Middle methode, waarbij vanuit intrede- en uittredezijde naar het midden van de boortrace toe wordt geboord. Middels radartechnologie kunnen beide boorkoppen elkaar in het midden “vinden”, waarna via het geboorde boorgat de boorkoppen elkaar volgen. Gedurende de gehele pilotboring zijn alle boorspoelingsdrukken tot een minimum gebleven en laten de waterspanningsmeters zeer positieve waarden zien.

Deze boring is gemaakt om uiteindelijk een Staal-in-Staal buis (DN 400/600 mm) in te trekken, de uiteindelijk HDD zal een boorgatdiameter van ø820mm hebben met een totale lengte van 765m.

 

 

 • nieuws

  Succesvolle eerste helft aanlanding Succesvolle eerste helft aanlanding

  Succesvolle eerste helft aanlanding

  Terwijl Nederland Koningsdag vierde, was het ook op onze projectlocatie in Israël feest. De eerste helft van een Direct-Pipe boring ten behoeve van de aanlanding van een gasleiding werd succesvol afgerond.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  Warmtenet HVC Alkmaar Warmtenet HVC Alkmaar

  Warmtenet HVC Alkmaar

  A.Hak-bedrijven zijn op verschillende plaatsen in Nederland actief bij de aanleg van stadsverwarming. In Alkmaar was de lokale televisiezender erbij.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.