• Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

31 maart 2015

Maart 2015

Na de succesvolle boring bij het Duitse plaatsje Hetlingen, waar we onder de Elbe een betonnen tunnelbuis hebben aangelegd, restte ons op 19 maart 2015 nog de laatste belangrijke stap van deze operatie. Door de tunnel, de zogenaamde Elbedüker, werd op 19 maart 2015 de leidingenbundel ingetrokken waardoor het gas onder de Elbe door zal stromen.

 

Bij de intrekoperatie ging het om een bundel van twee stalen gasbuizen met een diameter van 700 mm, HDPE-mantelbuizen en telecommunicatie- en glasvezelkabels. De bundel is ingetrokken met een HDD-rig. Het team van A.Hak Drillcon zorgde ervoor dat het geheel binnen de vooraf opgestelde rotatie en alignment-specificaties in de ontvangstkuip aankwam.

 

Hoofdaannemer

De tunnelbuis zal nu nog worden afgevuld met mortel. Daarna is het Elbedüker-project, het eerste project waarbij A.Hak Drillcon niet alleen verantwoordelijk was voor de boring, maar als hoofdaannemer ook alle overige werkzaamheden aanstuurde, definitief tot een goed einde gebracht.

 • nieuws

  Rivierkruisingen TAP Rivierkruisingen TAP

  Rivierkruisingen TAP

  A.Hak is trots op haar eigen equipment dat overal ter wereld wordt ingezet bij de constructie van ondergrondse infrastructuur. Op filmmateriaal van het TAP-project eisen onze machines een hoofdrol op.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  TBM Mary is halverwege TBM Mary is halverwege

  TBM Mary is halverwege

  Mary, de 510 ton wegende tunnelboormachine van National Grid, is nu halverwege haar 5 km lange reis onder de rivier de Humber.

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).