• Wereldrecord Direct-Pipe

Wereldrecord Direct-Pipe

In 2010 had A.Hak Drillcon een primeur met de uitvoering van de eerste Direct-Pipe boring ter wereld voor een mediumvoerende hogedrukgastransportleiding. Deze boormethode, die de kenmerken van HDD- en gesloten-front boringen combineert, heeft zowel technische, economische als milieuvoordelen.

Op basis van het succes van deze eerste Direct-Pipe boring vroegen Rijkswaterstaat en Prorail onze medewerking voor de aanleg van kruisingen onder twee spoorwegen, een rijksweg en het Hartelkanaal in Rotterdam. Voor die laatste boring werd ons samen met Gasunie de No-Dig Award 2011 toegekend.

Wereldrecord Direct-Pipe
Voor Gasunie voerden we in 2011 ter hoogte van Lochem een grensverleggende Direct-Pipe boring uit met een lengte van 1.400 meter. Een wereldrecord, want op dat moment was met deze techniek nog nergens ter wereld een grotere afstand dan 600 meter afgelegd. De boring kruiste verschillende landbouwpercelen op een diepte van zo’n vijf meter onder het maaiveld. Voor de leidingbeheerder is deze geringe diepte een belangrijk voordeel, omdat de leiding hierdoor goed bereikbaar blijft voor onderhoudswerkzaamheden. 

 • nieuws

  TBM Mary is halverwege TBM Mary is halverwege

  TBM Mary is halverwege

  Mary, de 510 ton wegende tunnelboormachine van National Grid, is nu halverwege haar 5 km lange reis onder de rivier de Humber.

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • nieuws

  Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden

  Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden

  A.Hak Leidingbouw legde twee derde van Gasunies gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden aan. Een project dat met recht een werk van uitersten genoemd kan worden.