• Wereldrecord Direct-Pipe

Wereldrecord Direct-Pipe

In 2010 had A.Hak Drillcon een primeur met de uitvoering van de eerste Direct-Pipe boring ter wereld voor een mediumvoerende hogedrukgastransportleiding. Deze boormethode, die de kenmerken van HDD- en gesloten-front boringen combineert, heeft zowel technische, economische als milieuvoordelen.

Op basis van het succes van deze eerste Direct-Pipe boring vroegen Rijkswaterstaat en Prorail onze medewerking voor de aanleg van kruisingen onder twee spoorwegen, een rijksweg en het Hartelkanaal in Rotterdam. Voor die laatste boring werd ons samen met Gasunie de No-Dig Award 2011 toegekend.

Wereldrecord Direct-Pipe
Voor Gasunie voerden we in 2011 ter hoogte van Lochem een grensverleggende Direct-Pipe boring uit met een lengte van 1.400 meter. Een wereldrecord, want op dat moment was met deze techniek nog nergens ter wereld een grotere afstand dan 600 meter afgelegd. De boring kruiste verschillende landbouwpercelen op een diepte van zo’n vijf meter onder het maaiveld. Voor de leidingbeheerder is deze geringe diepte een belangrijk voordeel, omdat de leiding hierdoor goed bereikbaar blijft voor onderhoudswerkzaamheden. 

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).

 • projecten

  Gasopslag Bergermeer Gasopslag Bergermeer

  Gasopslag Bergermeer

  De grootste ondergrondse gasopslag in West-Europa is door ons voorzien van acht transportleidingen, van en naar de opslag. Samen zijn ze 37,5 km lang.

 • projecten

  Elbeduker Hamburg (D) Elbeduker Hamburg (D)

  Elbeduker Hamburg (D)

  Om de betrouwbaarheid van de levering van aardgas aan Scandinavië en Noord-Duitsland te verhogen, boorde Drillcon een tunnel van anderhalve kilometer onder de Elbe door.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.