• Raketboringen

Raketboringen

Bij raketboringen wordt de buis doorgevoerd met een horizontaal ‘heiblok’: een stalen cilinder in de vorm van een torpedo. In deze bodempersluchtraket beweegt een pneumatisch gedreven zuiger heen en weer. De zuiger slaat met kracht tegen een aambeeld voor in de cilinder waardoor de raket steeds iets naar voren schiet. Voor of achter de raket wordt de stalen mantelbuis in de grond geperst of getrokken. De raketboring is een pneumatische boortechniek. Het is een niet-bestuurbare methode voor boven grondwaterniveau.

Rechte lijnen
Met de raket zijn alleen ongestuurde boringen mogelijk, relatief eenvoudig en kort en in een rechte lijn. Zowel aan het begin als aan het einde van de boring wordt eerst een put gegraven. Raketboringen worden vaak gecombineerd met andere technieken, zoals HDD-boringen [link naar HDD-boringen, alt: Horizontaal gestuurd boren] en geslotenfrontboringen [link naar Geslotenfrontboringen, alt: Microtuneling].

Overal in Nederland
A.Hak Drillcon heeft verschillende moderne boorwagens met persluchtraketten, compressoren, lasapparatuur en een autolaadkraan. De boorwagens staan verspreid over Nederland, zodat er nooit lange en ingewikkelde transporten nodig zijn.

Meer weten?
Meer weten? Bekijk onze brochure.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.

 • nieuws

  Succesvolle boring Warmtenet Alkmaar Succesvolle boring Warmtenet Alkmaar

  Succesvolle boring Warmtenet Alkmaar

  Als onderdeel van de aanleg van Warmtenet Alkmaar voerde A.Hak op dinsdag 17 april een succesvolle boring uit onder de Westtangent in Heerhugowaard.