• Direct-Pipe boringen
 • Direct-Pipe boringen
 • Direct-Pipe boringen

Direct-Pipe boringen

Bij een Direct-Pipe boring plaatsen we een speciale tunnelboormachine (TBM) op de productbuis. Deze 20 meter lange TBM heeft een boormes, meetsystemen, stuurcilinders en bentoniet-injectiepunten die op de lokale bodem zijn afgestemd. Snelheid en veiligheid zitten elkaar vaak in de weg. Bij een Direct-Pipe boring zijn het twee kanten van dezelfde medaille. Deze unieke techniek is een combinatie van HDD-boring en gesloten-front boring. A.Hak Drillcon is het enige bedrijf in Nederland dat Direct-Pipe boringen uitvoert. Ook wereldwijd zijn er maar een handvol collega’s die deze techniek toepassen. 

Pipe thruster
Voor Direct-Pipe boringen gebruiken we een geavanceerde boorinstallatie met een nieuwe boormachine: de pipe thruster. De pipe thruster heeft een speciale buisklem waarmee hij de buis omklemt. Daarmee duwt de machine de buis langzaam de grond in. Het huidige wereldrecord (op onze naam) ligt op 1.400 meter. Afhankelijk van de omstandigheden zijn zelfs langere buislengtes mogelijk.
A.Hak Drillcon beschikt over meerdere Direct-Pipe boorinstallaties en pipe thrusters met een capaciteit tot 500 ton druk- en trekkracht.

Voordelen
In vergelijking met andere technieken levert Direct-Pipe boring veel tijdwinst op. Ook zijn de risico’s kleiner. Het boren gaat zo snel, dat de grond de kans niet krijgt om onverwacht van structuur te veranderen. Naast snelheid en veiligheid heeft Direct-Pipe boring nog een aantal voordelen:

 • Grote besparingen doordat er (meestal) geen noodzaak is voor een ontvangstkuip en diepe damwandkuipen en slechts aan één zijde een werkplek hoeft te worden ingericht.
 • Duurzaam: geen overtollige boorspoeling, minder transportbewegingen, minder geluidsoverlast 
 • Geschikt voor moeilijk doorboorbare grondlagen, zoals grind, en tot grote diepte
 • Minder tot geen kans op coatingschade, invallende boortunnels, vastlopen of blow-outs 
 • Korte boorstrengen mogelijk bij ruimtegebrek

Meer weten?
Meer weten? Bekijk onze brochure.

 • nieuws

  Succesvolle eerste helft aanlanding Succesvolle eerste helft aanlanding

  Succesvolle eerste helft aanlanding

  Terwijl Nederland Koningsdag vierde, was het ook op onze projectlocatie in Israël feest. De eerste helft van een Direct-Pipe boring ten behoeve van de aanlanding van een gasleiding werd succesvol afgerond.

 • nieuws

  HVC Warmtenet Dordrecht HVC Warmtenet Dordrecht

  HVC Warmtenet Dordrecht

  Eind augustus is onder het drukke Sumatraplein in Dorrdrecht voor HVC Warmtenet een warmteleiding doorgetrokken naar het Oranjepark.

 • nieuws

  Rivierkruisingen TAP Rivierkruisingen TAP

  Rivierkruisingen TAP

  A.Hak is trots op haar eigen equipment dat overal ter wereld wordt ingezet bij de constructie van ondergrondse infrastructuur. Op filmmateriaal van het TAP-project eisen onze machines een hoofdrol op.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.