• "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring

"Meet-in-the-middle" HDD boring

10 februari 2016

In opdracht van NUON Warmte heeft A.Hak Drillcon B.V. de eerste en tweede pilotboring uitgevoerd onder ‘t IJ kanaal/Noordzeekanaal, ten behoeve van de aanleg van warmteleidingen in Amsterdam Noord.

De boorlijn ligt parallel aan de Coentunnel en passeert hiermee diverse groutankers die de tunnel op zijn plek houden. Ter bescherming om de boorspoelingsdrukken zo laag mogelijk te houden, is gekozen voor het continue monitoren van de boorspoelingsdrukken en grondwaterspanning op de groutankers. Er is daarom bij deze boring gekozen voor de Meet-in-Middle methode, waarbij vanuit intrede- en uittredezijde naar het midden van de boortrace toe wordt geboord. Middels radartechnologie kunnen beide boorkoppen elkaar in het midden “vinden”, waarna via het geboorde boorgat de boorkoppen elkaar volgen. Gedurende de gehele pilotboring zijn alle boorspoelingsdrukken tot een minimum gebleven en laten de waterspanningsmeters zeer positieve waarden zien.

Deze boring is gemaakt om uiteindelijk een Staal-in-Staal buis (DN 400/600 mm) in te trekken, de uiteindelijk HDD zal een boorgatdiameter van ø820mm hebben met een totale lengte van 765m.

 

 

 • nieuws

  Rivierkruisingen TAP Rivierkruisingen TAP

  Rivierkruisingen TAP

  A.Hak is trots op haar eigen equipment dat overal ter wereld wordt ingezet bij de constructie van ondergrondse infrastructuur. Op filmmateriaal van het TAP-project eisen onze machines een hoofdrol op.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • projecten

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  A.Hak Drillcon heeft in samenwerking met A. Hak Leidingbouw een Direct-Pipe boring uitgevoerd te Lochem. De lengte van deze boring betrof 1.400 meter, waarmee een wereldrecord Direct-Pipe werd gevestigd.

 • projecten

  IJmeer kruising IJmeer kruising

  IJmeer kruising

  A.Hak Leidingbouw heeft samen met A.Hak Drillcon een warmtetransportleiding aangelegd.