• Wereldrecord Direct-Pipe

Wereldrecord Direct-Pipe

In 2010 had A.Hak Drillcon een primeur met de uitvoering van de eerste Direct-Pipe boring ter wereld voor een mediumvoerende hogedrukgastransportleiding. Deze boormethode, die de kenmerken van HDD- en gesloten-front boringen combineert, heeft zowel technische, economische als milieuvoordelen.

Op basis van het succes van deze eerste Direct-Pipe boring vroegen Rijkswaterstaat en Prorail onze medewerking voor de aanleg van kruisingen onder twee spoorwegen, een rijksweg en het Hartelkanaal in Rotterdam. Voor die laatste boring werd ons samen met Gasunie de No-Dig Award 2011 toegekend.

Wereldrecord Direct-Pipe
Voor Gasunie voerden we in 2011 ter hoogte van Lochem een grensverleggende Direct-Pipe boring uit met een lengte van 1.400 meter. Een wereldrecord, want op dat moment was met deze techniek nog nergens ter wereld een grotere afstand dan 600 meter afgelegd. De boring kruiste verschillende landbouwpercelen op een diepte van zo’n vijf meter onder het maaiveld. Voor de leidingbeheerder is deze geringe diepte een belangrijk voordeel, omdat de leiding hierdoor goed bereikbaar blijft voor onderhoudswerkzaamheden. 

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).

 • projecten

  IJmeer kruising IJmeer kruising

  IJmeer kruising

  A.Hak Leidingbouw heeft samen met A.Hak Drillcon een warmtetransportleiding aangelegd.