• Direct-Pipe boringen
 • Direct-Pipe boringen
 • Direct-Pipe boringen

Direct-Pipe boringen

Bij een Direct-Pipe boring plaatsen we een speciale tunnelboormachine (TBM) op de productbuis. Deze 20 meter lange TBM heeft een boormes, meetsystemen, stuurcilinders en bentoniet-injectiepunten die op de lokale bodem zijn afgestemd. Snelheid en veiligheid zitten elkaar vaak in de weg. Bij een Direct-Pipe boring zijn het twee kanten van dezelfde medaille. Deze unieke techniek is een combinatie van HDD-boring en gesloten-front boring. A.Hak Drillcon is het enige bedrijf in Nederland dat Direct-Pipe boringen uitvoert. Ook wereldwijd zijn er maar een handvol collega’s die deze techniek toepassen. 

Pipe thruster
Voor Direct-Pipe boringen gebruiken we een geavanceerde boorinstallatie met een nieuwe boormachine: de pipe thruster. De pipe thruster heeft een speciale buisklem waarmee hij de buis omklemt. Daarmee duwt de machine de buis langzaam de grond in. Het huidige wereldrecord (op onze naam) ligt op 1.400 meter. Afhankelijk van de omstandigheden zijn zelfs langere buislengtes mogelijk.
A.Hak Drillcon beschikt over meerdere Direct-Pipe boorinstallaties en pipe thrusters met een capaciteit tot 500 ton druk- en trekkracht.

Voordelen
In vergelijking met andere technieken levert Direct-Pipe boring veel tijdwinst op. Ook zijn de risico’s kleiner. Het boren gaat zo snel, dat de grond de kans niet krijgt om onverwacht van structuur te veranderen. Naast snelheid en veiligheid heeft Direct-Pipe boring nog een aantal voordelen:

 • Grote besparingen doordat er (meestal) geen noodzaak is voor een ontvangstkuip en diepe damwandkuipen en slechts aan één zijde een werkplek hoeft te worden ingericht.
 • Duurzaam: geen overtollige boorspoeling, minder transportbewegingen, minder geluidsoverlast 
 • Geschikt voor moeilijk doorboorbare grondlagen, zoals grind, en tot grote diepte
 • Minder tot geen kans op coatingschade, invallende boortunnels, vastlopen of blow-outs 
 • Korte boorstrengen mogelijk bij ruimtegebrek

Meer weten?
Meer weten? Bekijk onze brochure.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  CSS: Humber project scoort uitzonderlijk CSS: Humber project scoort uitzonderlijk

  CSS: Humber project scoort uitzonderlijk

  Considerate Constructors Scheme (CSS) heeft een audit uitgevoerd bij joint-venture partners A.Hak, Skansa en PORR, die werken aan het River Humber Gas Pipeline Replacement Project voor opdrachtgever National Grijd (UK). Het project scoorde 44 van het maxi

 • nieuws

  Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden

  Projectfilm Beverwijk-Wijngaarden

  A.Hak Leidingbouw legde twee derde van Gasunies gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden aan. Een project dat met recht een werk van uitersten genoemd kan worden.

 • projecten

  Gasopslag Bergermeer Gasopslag Bergermeer

  Gasopslag Bergermeer

  De grootste ondergrondse gasopslag in West-Europa is door ons voorzien van acht transportleidingen, van en naar de opslag. Samen zijn ze 37,5 km lang.